Etceterologion:The official hub of international Etceterology by ETC (=Elias Tabakeas Cartoonist)

Τρίτη, Αυγούστου 16, 2005

Ασκήσεις Ύφους

Δεν είναι πολλά τα βιβλία που με έχουν επηρεάσει στη δουλειά μου. Ένα από τα κυριότερα που με έχουν εμπνεύσει ιδιαίτερα είναι το «Ασκήσεις Ύφους» του Ρ. Κινώ, κάτι που φαντάζομαι ότι είναι ξεκάθαρο σε όσους ξέρουν και την δουλειά μου και το βιβλίο. Γι αυτό χάρηκα πολύ όταν είδα ότι έχει γεννηθεί ένα σαϊτ στην ελληνική μπλογκόσφαιρα αφιερωμένο σε αυτό! Αυτό που το κάνει ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι ότι έχει την φιλοδοξία τα ακολουθήσει και συνεχίσει το έργο του Κινώ! Ένα μεγάλο μπράβο στον tero!
Αυτονόητο ότι μπαίνει ευθύς και πάραυτα στα λινκ μου!

Ο tero μάλιστα με τίμησε με πρόσκληση του να συμμετάσχω σε αυτό το πόνημα, κάτι που με ενθουσιάζει μεν, αλλά που δεν ξέρω αν μπορώ να ανταποκριθώ στην κατάσταση που βρίσκομαι τον τελευταίο καιρό...
Δεν έχω καν εδώ το βιβλίο, το έχω στο σπίτι μου...
Πάντως tero εάν έχεις το αρχικό κείμενο σε ηλεκτρονική μορφή στείλτο μου για το ενδεχόμενο να μου δοθεί η δυνατότητα να κάνω κάτι... (Μπορεί να είναι και κείμενο, πειράζει?)
Όσον αφορά τις ανησυχίες σου ότι κάποιος θα αντιγράψει τα πονήματα, θα έλεγα ότι δεν αξίζει τον κόπο να τις έχεις... Από την άλλη όμως κι εσύ θα πρέπει να κάνεις κινήσεις να πάρεις την άδεια από αυτούς που έχουν τα πνευματικά δικαιώματα του βιβλίου για να είσαι απόλυτα εντάξει!
Συνέχεια >>

buzz it!

Σάββατο, Αυγούστου 13, 2005

Pause στο Pause 10 – Σόδομα και Γόμορρα!

Σόδομα και Γόμορρα! (με αξάν και ένταση Σαπφώ Νοταρά)

Τι έγινε?! Είπα να τσεκάρω τα μπλογκ μου μου έλειψαν το διάστημα της απουσίας μου και είπα να ξεκινήσω από τις αγαπημένες μου
Κουρούνα και Damsel in Stress και παθαίνω πλάκα!
Στης Κουρούνας λούζομαι ένα οφθαλμόλουτρο από λάγνες, σεξουλιάρες, Γυναίκες με όλη τη σημασία της λέξης με όλα στη φόρα (και όχι μόνο!) Στης δε Damsel in Stress πέφτω πάνω στη φωτό ενός τεκνού γκέϊ πορνοσταρ! Τι έγινε ρε παιδιά? Τι έγινε τον καιρό που έλειπα?? Δεν τολμώ να σκεφτώ τι άλλο θα δω αν πάω και στα άλλα μπλογκ? Κτηνοβατικές Οδηγίες στου crazy monkey? Μία πλήρη λίστα των αμαρτιών όλων των αγίων (με όλες τις λεπτομέρειες) από τον Χοιροβοσκό? «Το κατάλληλο φως για σωστές παρτούζες» από τον Βαρόμετρο? «Πως πήρα το όνομα Αρκούδος»? «Το πρωί αρχιτεκτόνισσα και το βράδυ....» στης Εύης? «Οι χαρές του Πριαπισμού? από aspripetraxexaspri? «Τα όργιο στο δωματιάκι της ταράτσας»? κοκ....κοκ.... Δεν τολμώ να σκεφτώ τι θα δούνε τα ...αθώα ματάκια μου!

Αυτή η διάσταση έχει και μία ακόμα έξτρα διάσταση! Την ώρα που είχα ανοίξει το μπλόγκ της Στης δε Damsel in Stress με τη φωτό του γυμνού τεκνού, ήρθε μία ίντερνετ τηλεφωνική κλήση για τον θείο μου, ο οποίος κάθισε στη καρέκλα μου και κοίταζε τη φωτό όση ώρα μιλούσε! Thanx DiS!
Όσο για την Κουρούνα έχω να πω ότι θα ήθελα να φερθώ κι εγώ όπως εκείνος ο «μικροτσούτσουνος» αν είναι να υποστώ την ίδια «τιμωρία»! Φευ όμως γιατί είμαι καλό παιδί!
Συνέχεια >>

buzz it!

Pause στο Pause 9 – Σε ποιον προσεύχεται ένας άθεος?

Ξέχασα να γράψω κι ένα άλλο ξεχωριστό επεισόδιο από τις τελευταίες περιπέτειες...

Ήταν ένα βράδυ στο νοσοκομείο που οι γιατροί μου το είπαν ξεκάθαρα ότι η μάνα μου ήταν πάρα πολύ σοβαρά και δεν ήταν καθόλου σίγουρο ότι θα την έβγαζε την νύχτα!...

Τότε ένιωσα για πρώτη φορά στη ζωή μου μιά επιτακτική ανάγκη να προσευχηθώ. Πράγμα πολύ δύσκολο αφού δεν πιστεύω σε καμία θεότητα! Αλλά το γεγονός ότι η ζωή του πιό κοντινου μου άνθρωπου κρέμεται από μία κλωστή, έκανε αυτή την ανάγκη υπερβολικά έντονη, σχεδόν αποπνυκτική! Μα σε ποιόν να προσευχηθώ?? Τότε μου ήρθε! Στον Μέρφυ!! Ξέρετε τον Μέρφυ των ομώνυμων νόμων! (εαν είναι δυνατόν να υπάρχει κάποιος που δεν τους ξέρει, ας το κουγκλάρει, πρέπει να υπάρχουν ένα εκατομύριο σχετικά σαϊτ!)
Και η προσευχή μου εισακούστηκε!
Σε ευχαριστώ ω Μέρφυ!
(Μήπως πρέπει να ξεκινήσω μια εκκλησία του Μέρφυ?! Ίσως με εμένα πρώτο μέγα ιερέα?) :-Ρ
Συνέχεια >>

buzz it!

Πέμπτη, Αυγούστου 11, 2005

Pause στο Pause του Pause

Φτάνει! Κουράστηκα! Το παράκανα μου φαίνεται!

ΔΕΝ έχει συνέχεια! (τουλάχιστον σήμερα...) Συνέχεια >>

buzz it!

Pause στο Pause 8 –Μικρή Αγγελία

Τώρα που έχω λίγες μέρες ελεύθερες σκέφτηκα μήπως κάνω μια μίνι απόδραση...
Μήπως ξέρει κανείς κανένα ξενοδοχείο (πανσιον, δωμάτιο, κοκ) κάπου στην Αττική, να αράξω για 3-4 μέρες. Το μόνο που θέλω είναι ένα δέντρο, μία μπρίζα για το λαπτοπ και λίγο νερό να ρίξω μια βουτιά (πισίνα?).
Συνέχεια >>

buzz it!

Pause στο Pause 7 –Τα Ονόματα των Χρωμάτων

? ? ? ? ? ? ? ?
Πάντα ήθελα να ξέρω τα ονόματα των χρωμάτων και δυστυχώς πέρα από τα βασικά δεν τα ξέρω. Κι αν ξέρω, ξέρω στα Αγγλικά, ή τις τιμες CMYK ή RGB, ή τα νούμερα των χρωματιστων μολυβιών Derwent-Cumberland που χρησιμοποιούσα πολύ στο παρελθον. Σε σημείο που είχα πιάσει τον εαυτό μου να σκέφτεται «τι ωραίο 28 έχει η θάλασσα σήμερα»!!
Πάντα θεωρούσα την κατάσταση αυτή ξεφτίλα, για αυτό έψαχνα να βρώ ένα βιβλίο (και αργότερα CD-ROM, site, κοκ) με τα ονόματα (και λίγη ιστορια) των χρωμάτων στα ελληνικά, δυστυχώς χωρίς επιτυχία... Αποφάσισα, αυτή την δύσκολη περίοδο, για να ξεχνιέμαι να φτιάξω μια σελίδα στο σαϊτ μου με τα χρώματα (του web αρχικά) και συνισφέρει ο κόσμος τα ονόματα των χρωμάτων που δεν ήξερα εγώ, επίσης (το εύκολο) να έχει και τις τιμες CMYK, RGB, Hex, κοκ, όπως και τα ονόματα τους σε άλλες γλώσσες....


? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?

Πως σας φαίνεται η ιδέα? Να πρωχορήσω? Μήπως υπάρχει ήδη κάτι? Ή έστω κάτι που να βοηθήσει? Έαν το ανεβάσω τελικά, θα βοηθήσετε?
Συνέχεια >>

buzz it!

Pause στο Pause 6 –Ρόδες!!

Δεν ξέρω αν έχετε ακούσει το καινούργιο τραγούδι «Φοβάμαι» από το νέο CD «Γιορτή της Φαντασίας» του εξαιρετικού νέου συγκροτήματος «Ρόδες», ψυχή του οποίου είναι ο μοναδικός Νικήτας (X-Ray) Κλιντ. Φοβερό τραγούδι (με συμμετοχή και της Ελευθερίας Αρβανιτάκη) και καταπληκτικό animation video-clip (από τα καλύτερα των τελευταίων ετών!)

Νιώθω πολύ περήφανος, γιατί είχα την μεγάλη τιμή να έχω τον Νικήτα μαθητή! Έμπαινε Νικήτα!
Συνέχεια >>

buzz it!

Pause στο Pause 5 –Δερβενιώτης blog!

New kid on the blog, και τι kid! Ίσως ο καλύτερος κομικστριπάς (!!) στην Ελλάδα, φοβερός χιουμορίστας (και όχι μόνο στη δουλειά του), εκδότης του συλλεκτικού σκιτσο-ημερολογίου που ήδη έχω προαναφέρει σε αυτό εδώ το blog, και που είμαι τυχερός να τον αποκαλώ φίλο μου, the one and only Σπύρος Δερβενιώτης!

Πηγαίνετε αμέσως εκεί ! (Θα ληφθούν απουσίες!)
Συνέχεια >>

buzz it!

Pause στο Pause 4, όπως 4Τ

Πριν αυτή την ιστορία με την μάνα μου είχα τρεις ενδιαφέρουσες προτάσεις για συνεργασία τις οποίες με χαρά αποδέχτηκα (που να ήξερα!)
Την πρώτη πρόλαβα να ξεκινήσω (και μετά με κόπο να συνεχίσω) με το περιοδικό 4 Τροχοί του φοβερού Κώστα Καββαθά! Έφτιαξα μια σκιτσο-σειρά «Η άγνωστη (προ)ιστορία του αυτοκινήτου» η οποία ξεκινά από την εποχή των Νεάντερταλ!! Το κάνω πολύ κέφι και ευτυχώς που οι 4Τ είναι μηνιαίο περιοδικό και μπορώ να ανταποκριθώ. Στο τεύχος του Αυγούστου μπορείτε να διαβάσετε το «Κεφάλαιο 3: Η Χαμένη Εδεμ». Δυστυχώς οι άλλες δύο συνεργασίες (με υπεύθυνους μάλιστα από την ελληνική μπλογκόσφαιρα, ένας παλιός και ένας νέος) δεν ευοδώθηκαν, παρ’ όλο που το θελα! Sorry guys!
Συνέχεια >>

buzz it!

Pause στο Pause 3 – Μια κουφή ιστορία

Στο πρώτο νοσοκομείο που μπήκε η μάνα μου συνέβη μια τελείως κουφή ιστορία, την οποία σκέφτηκα αρχικά να την κάνω κόμικς, αλλά μετά μετάνιωσα
Παρουσιάζω εδώ το σενάριο (που δεν είναι παρά κωδικοποίηση της πραγματικής ιστορίας, όπως ακριβώς συνέβη) για τρεις λόγους
1. γιατί είναι άκρως σουρεαλιστική
2. για να πω τον πόνο μου
3. για να πάρετε μια γεύση για το πως αναπτύσω το σενάρια μου (και ντεκουπαζ) για όσους ενδιαφέρονται για τέτοια πράγματα...

Τίτλος: ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ (?) με νούμερο ?

Σεκάνς Α
1.Θάλαμος νοσοκομείου close-up μάνα
μάνα: ΠΟΝΑΩΩΩΩΩΧΧΧΧ
2. Θάλαμος νοσοκομείου close-up εγώ
αντανάκλαση (ηχώ) εγώ - σκέψη: ΩΩΩΩΩΧΧΧΧ
3. στο γραφείο νοσοκόμων γενικό
εγώ: « Ένα γιατρο παρακαλώ!»
νοσοκόμες: «ενταξει θα του το πουμε»
4. χρόνος: πρωϊ (με close-up ρολόγιου? Με Σκιά? Με θέα από παράθυρο?
Χρόνος πρώτος στη σεκανς?

Σεκάνς Β, Γ, Δ,

Επανάληψη της σεκάνς Α με αλλαγή στο καρέ χρόνου: αργά πρωϊ, μεσημέρι, νωρίς απόγευμα...

Σεκάνς Β, Γ, Δ,

Επανάληψη της σεκάνς Α με αλλαγές
-στο καρέ χρόνου: αργά απόγευμα...
-στο καρέ στο γραφείο νοσοκόμων: γιατρός ΧΙ ΧΙ με νοσοκόμες – φραπέδες
εγώ - σκέψη: « Ο γιατρός! Επί τέλους!»


13 εγώ: «Συγγνώμη γιατρέ, ερχόσαστε παρακαλώ, η μάνα μου πονάει....»
14 γιατρός: «Δεν πονάει!»
15 εγώ «μα πως το ξερ...» σκέψη:«άστο, Ηλία»

16 εγώ «ελάτε, σας παρακαλώ...»

17 Κύριο-κεντρικό καρέ: « Σας παρακαλώ κύριε! Εγώ είμαι γιατρός!... δεν μπορώ να ασχολούμαι με ασθενείς συνέχεια!»

18 εγώ: «σας παρακαλώ πολύ...»
19 γιατρός: « Σας παρακαλώ κύριε! Σε λίγο θα μου ζητήσετε να της κάνω και μασάζ!»
20 εγώ φεύγω ηττημένος μουρμουρίζοντας κάτι για τον όρκο του Ιπποκράτη...

Σεκάνς Τ1, Τ2,Τ3,

Επανάληψη της σεκάνς Α με αλλαγή στο καρέ χρόνου: απόγευμα αργά, βράδυ, νύχτα1, νύχτα2...
Με πιθανή εξασθένιση (αλλαγή χρώματος?) του «ΩΩΩΩΧΧΧ»...
Βαθμιαία συσκότιση των καρέ?

Αφιέρωση:Αληθινή ιστορία... αφιερώνεται σε όλους τους υπόλοιπους γιατρούς με ευγνωμοσύνη...
Συνέχεια >>

buzz it!

Pause στο Pause 2 – Κι εγω δεν...

Η κατάσταση τελευταία είχε γίνει πιο πολύπλοκη γιατί κι εγώ υποτροπίασα, ανέβασα πίεση στα ύψη, μηδέν ενέργεια, κλπ...

Ελπίζω να μην πάθω δεύτερο (και τελειωτικό) εγκεφαλικό!
Συνέχεια >>

buzz it!

Pause στο Pause

Κατ’ αρχάς θέλω να ευχαριστήσω όλους και όλες για τις ευχές και κυβερνο-συμπαράσταση τους στη δύσκολη περίοδο που πέρασα/ περνώ...

Ευτυχώς που εχθές ήρθανε ο αδελφός της μάνας μου και η γυναίκα του από το εξωτερικό για λίγες μέρες και έτσι μπορώ να πάρω μια ανάσα. Το ίδιο και το blog μου. Δεν είναι ακριβώς επιστροφή μου, περισσότερο μια ανάσα, ένα Pause στο Pause, Hold στο Hold, μία Διακοπή στη Διακοπή...


Έτσι θα έχω και μία ευκαιρία να γράψω και για κάνα-δυο εμπειρίες (σε ξεχωριστά ποστ) από την περίοδο που έλειπα...(Τι να πρωτοπώ!)

Επίσης θα ήθελα να μου πείτε τι φοβερά ποστ έχασα αυτή την περίοδο, δικά σας ή γενικά από την ελληνική μπλογκόσφαιρα, γιατί τις λίγες μέρες που έχω διαθέσιμες δεν θα μπορέσω να διαβάσω όλα όλων τεσσάρων μηνών! Περιμένω λινκς εδώ!
Συνέχεια >>

buzz it!