Etceterologion:The official hub of international Etceterology by ETC (=Elias Tabakeas Cartoonist)

Δευτέρα, Οκτωβρίου 20, 2008

Μια τρελή, τρελή, τρελή βδομάδα!...


Η βδομάδα που πέρασε ήταν άκρως τρελή! Πέσανε διάφορα σημαντικά πράγματα ταυτόχρονα μαζί! Τα 5 κυριότερα από αυτά ήταν:

1.Άνοιξε η μεγάλη ευρωπαϊκή έκθεση γελοιογραφίας που οργάνωσε η Βουλή σε συνεργασία με την Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων στο Ζάππειο. Εκτός ότι είναι μια πολύ ωραία στημένη έκθεση (και ξέρω από πρώτο χέρι πόσο δύσκολο είναι αυτό), εκτός που εκτίθενται πάρα πολλά και εξαιρετικά έργα κορυφαίων σκιτσογράφων και από τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής ένωσης μου έκαναν την τιμή να καλέσουν και την αφεντιά μου προς μεγάλη μου χαρά! Είχα και την ευκαιρία να γνωρίσω από κοντά αρκετούς από τους ευρωπαίους συναδέλφους, να φάμε μαζί, να ανταλλάξουμε εμπειρίες, να κουτσομπολέψουμε. Με την ίδια χαρά ξαναβρέθηκα και με τους έλληνες συναδέλφους μου, αλλά και άλλους καλούς φίλους, πρώην μαθητές μου και το κοινό… Η έκθεση θα είναι ανοικτή μέχρι τις 25/10, αν θυμάμαι καλά. Πάτε να την δείτε, αξίζει! Δεν γίνονται κάθε μέρα τέτοιες εκθέσεις!

2. Από την ψηφιακή ΕΡΤ μου κάνουν ένα ωριαίο αφιέρωμα (τους είπα ότι γιατι εμένα, αλλα επέμεναν!) και τα γυρίσματα έπρεπε να γίνουν αυτή την βδομάδα. Έχω ένα πολύ καλό προαίσθημα για αυτό το ντοκιμαντέρ γιατί ο δημοσιογράφος Κώστας Γεωργιάδης που το επιμελείται με εντυπωσίασε με την έρευνα που είχε κάνει και την εν γένει αντιμετώπιση. Επίσης το συνεργείο φαίνεται να δουλεύει άψογα. Η δε σκηνοθέτης Μαιρήλια Καλαϊτζίδου έχει γυρίσει ένα αριστουργηματικό ταινιάκι το “Pegs” που αν αυτό τοντοκιμαντέρ, που γυρίζει τώρα, είναι 1/10 όσο καλό, θα βγει καταπληκτικό…
Βέβαια με έβαλαν κι εμένα στο λούκι να βρίσκω παλιές μου δουλειές, φωτογραφίες κλπ υλικό… Ένα «τριπ» στο παρελθόν!...
Περιμένω με ενδιαφέρον να το δω στις 10/11 (αν θυμάμαι καλά) δείτε το κι εσείς και να μου πείτε τη γνώμη σας…

3. Άρχισαν τα μαθήματα στη Σχολή Ορνεράκη, όπου διδάσκω… έπρεπε να ετοιμάσω την παρουσίαση –εισαγωγή στα μαθήματα μου… Είχα την πρώτη επαφή με τους πρωτοετείς και οι πρώτες εντυπώσεις είναι άριστες! Επίσης ξανάδα τους παλιότερους δευτεροετείς (πια) σπουδαστές μου και χάρηκα πολύ! Τα αγαπάω τα παλιόπαιδα!! Προβλέπω μία ακόμα δημιουργική/διασκεδαστική χρονιά!

4. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, συνειδητοποιησα ότι τελειώνουν τα λεφτά γενικά! Έπρεπε να παρθούν κάποιες άμεσες και γενναίες αποφάσεις με κυριότερη:

5. Μετακόμισα!! Άφησα το πιο φαρμακερό για το τέλος! Εδώ και τρία χρόνια έχω ανέβει εδώ στο σπίτι στη Νέα Φιλαδέλφεια, να προσέχω την άρρωστη μητέρα μου και όταν η χρηματοβελόνα έδειξε κόκκινο η απόφαση να αφήσω το σπίτι μου στην εξωτική Ομόνοια ήταν η μόνη διέξοδος! Οπότε τώρα κατά μία έννοια εκτός από πολυτεχνίτης είμαι και ερημοσπίτης! Το που χώρεσαν όλα τα πράγματα από το ένα σπίτι είναι ένα χωροχρονικό θαύμα που ούτε ο Στήβεν Χώκιν δεν νομίζω μπορεί να το εξηγήσει! Η φωτό: η (τωρινή/λοξή) θέα απ’τον υπολογιστή μου

Και ο καταιγισμός δεν δείχνει να κοπάζει!... Άμα δεν πάθω τρίτο εγκεφαλικό αυτές τις μέρες…
Αλλά μην μ’ ακούτε!… πονάω, αλλά μ’ αρέσει!..

buzz it!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

όλα μια χαρά μου φάνηκαν τα νέα. και αφιέρωμα και μετακόμιση. τουλάχιστον να τρέχεις για κάτι δημιουργικό...

Ανώνυμος είπε...

χάνεις και κιλά