Etceterologion:The official hub of international Etceterology by ETC (=Elias Tabakeas Cartoonist)

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 21, 2016

Όσα θέλατε να μάθετε για το Επάγγελμα του Σκιτσογράφου*, αλλά ντρεπόσαστε να ρωτήσετε

Στο Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης (ΚΕφαΤΟ!) στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Εφαρμοσμένων Τεχνών,  την Κυριακή 25/9 στις 12:00, θα γίνει ομιλία/παρουσίαση από τον Ηλία Ταμπακέα με τίτλο «Όσα θέλατε να μάθετε για το Επάγγελμα του Σκιτσογράφου*, αλλά ντρεπόσαστε να ρωτήσετε». Θα ακολουθήσει συζήτηση. Την παρουσίαση της …παρουσίασης θα κάνει η Ελένη Ορνεράκη, διευθύντρια του Κέντρου Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης (ΚΕφαΤΟ!). Στη συζήτηση μάλιστα που θα ακολουθήσει η Ελένη θα απαντήσει  σε «Όσα θέλατε να μάθετε για τις σπουδές στο (ΚΕφαΤΟ!), αλλά ντρεπόσαστε να ρωτήσετε»
(Μέρος αυτής της παρουσίασης θα παίζει ως βίντεο, καθημερινά, και τις τρεις μέρες, όλη τη μέρα, στην Αίθουσα Προβολών στο χώρο του Φεστιβαλ)

Δείτε το τρέιλερ της παρουσίασης εδώ: 



Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών ΟΡΝΕΡΑΚΗΣ (ΚΕφαΤΟ!)
Θήρας 19, πλατεία Αμερικής

Πληροφορίες για το φεστιβάλ
τηλ. : 2108665611

Θα χαρώ να σας δω εκεί…
Συνέχεια >>

buzz it!

Εργαστήριο Δημιουργικότητας, 18 χρόνια. Σταχυολόγηση έργων σπουδαστών

Στο Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης (ΚΕφαΤΟ!), στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Εφαρμοσμένων Τεχνών, θα προβάλλεται η παρουσίαση «Εργαστήριο Δημιουργικότητας, 18 χρόνια. Σταχυολόγηση έργων σπουδαστών». Θα παίζει ως βίντεο, καθημερινά, και τις τρεις μέρες, όλη τη μέρα, στην Αίθουσα Προβολών στο χώρο του Φεστιβάλ.

Δείτε και το τραιλερ της παρουσίασης:


Συνέχεια >>

buzz it!

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 20, 2016

1ο Φεστιβάλ Εφαρμοσμένων Τεχνών

1st Applied Arts Festival – 1ο Φεστιβάλ Εφαρμοσμένων Τεχνών
23-25 Σεπτεμβρίου 2016
 Το Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών ΟΡΝΕΡΑΚΗΣ, σε συνεργασία με επαγγελματίες καλλιτέχνες από διαφορετικούς κλάδους, σας καλούν να γνωρίσετε το νέο φεστιβάλ που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός στον ευρύτερο χώρο των Εφαρμοσμένων Τεχνών. Στόχος του 1ου Φεστιβάλ Εφαρμοσμένων Τεχνών είναι να φωτίσει το επάγγελμα του σχεδιαστή – ένα από τα πιο ανερχόμενα και πολυδιάστατα επαγγέλματα σήμερα – και να φέρει σε επαφή τους τωρινούς επαγγελματίες του χώρου με τους μελλοντικούς, μέσα από ένα πρίσμα δραστηριοτήτων, με κεντρικό άξονα το σκίτσο.
Τρεις μέρες αφιερωμένες στο σκίτσο, το σχέδιο και τις πολλαπλές εφαρμογές τους θα λάβουν χώρα στο ιστορικό κτίριο της οδού Θήρας, όπου στεγάζεται το Κέντρο, από τις 23 έως τις 25 Σεπτεμβρίου. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα παρουσιαστούν κορυφαίοι δημιουργοί του ευρύτερου χώρου στο Σκίτσο, το Κόμικς, την Γελοιογραφία, την Καρικατούρα, το Animation, την Εικονογράφηση, το Grafiti, την Γραφιστική, το Τατουάζ, τα Video Games, την Φωτογραφία, τον Κινηματογράφο, το Concept Art, τα Visual Effects, οι οποίοι θα μιλήσουν για την δουλειά τους και θα πραγματοποιήσουν ανοικτάMasterclasses και Workshops. Δυναμική παρουσία στο Φεστιβάλ θα έχουν οι νέοι δημιουργοί fanzin artists παρουσιάζοντας τις δικές τους φρέσκες ιδέες.
Στα πλαίσια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν εκθέσεις και θα ανακοινωθούν οι νικητές του παιδικού διαγωνισμού “ Σκυλίσια Ζωή”.
 
Είσοδος Ελεύθερη
 Από 23 έως 25 Σεπτεμβρίου από τις 12 έως τις 9μμ
 

Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών ΟΡΝΕΡΑΚΗΣ
Θήρας 19, πλατεία Αμερικής
 Για πληροφορίες για το πρόγραμμα του φεστιβάλ και για κρατήσεις θέσεων στα workshopμπείτε στο :www.appliedartsfestival.com
τηλ. : 2108665611

 

Σε πιο προσωπική νότα θα είμαι και εγώ εκεί με τρεις τρόπους:

1.Παίρνω μέρος στην έκθεση
2.Ομιλία μου/πανελ/συζήτηση «Όσα θέλατε να μάθετε για το Επάγγελμα του Σκιτσογράφου*, αλλά ντρεπόσαστε να ρωτήσετε» την Κυριακή 25/9 στις 12:00
(Μέρος αυτού θα παίζει ως βίντεο, καθημερινά, στην Αίθουσα Προβολών στο χώρο του Φεστιβαλ)-βλ. και ξεχωριστή ανάρτηση για αυτό
 3.Παρουσίαση «Εργαστήριο Δημιουργικότητας, 18 χρόνια. Σταχυολόγηση έργων σπουδαστών» (θα παίζει ως βίντεο, καθημερινά, στην Αίθουσα Προβολών στο χώρο του Φεστιβαλ)-βλ. και ξεχωριστή ανάρτηση για αυτό
Συνέχεια >>

buzz it!